نکاتی مهم درمورد آسم

ساخت وبلاگ

آسم یکی از شایع ترین بیماری های تنفسی است و از هر دوازده  نفر یک نفر به آن مبتلاست. آسم یک بیماری التهابی مزمن مجاری هوایی است که ویژگی های آن عبارتند از علائم متغیر و عودکننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و اسپاسم برونش. نشانه های رایج آن نیز عبارتند از خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس که به سه گانه ی آسم معروف است. برخی از داروهایی که برای این بیماری مورد استفاده واقع می شوند را از اینجا ببینید.

 

آلرژی و آسم دست در دست هم

آلرژن هایی (مواد آلرژی زا) مانند گرده گیاهان، حشرات، گرد و غبار ، کپک و ... منجر به التهاب مجاری تنفسی و اسپاسم (گرفتگی) آن ها می شوند و گاهی در طولانی مدت می تواند منجر به بروز بیماری آسم شود.

 اگر از آسم رنج می برید و داروها نیز کارساز نیستند، احتمالاً پای آلرژی در کار است، یک آلرژی مخفی و مقصر. بنابر این در صورتی که مشکل آسم تان به نظر بهبود پیدا نمی کند، حتما به یک پزشک متخصص آلرژی نیز مراجعه کنید.

 

ممکن است در بزرگسالی نیز به آسم مبتلا شوید

 اینکه بعد از گذر از دوران نوجوانی دیگر از دست آسم در امان هستید، تفکر نادرستی است. درست است که این بیماری اغلب بعد از 5 سالگی خود را نشان می دهد، اما می تواند در هر زمان دیگری نیز بروز پیدا کند.

گاهی افراد زمانی از بیماری خود آگاه می شوند که مشغول ورزش کردن هستند. در این زمان مجاری برونش تنگ شده و عضلات اطراف آن دچار اسپاسم می شوند.

 آسم بزرگسالی اغلب به دلیل واکنش شیمیایی بدن علیه یک یا چند ماده ی آلرژی زا ایجاد می شود، مانند مواد شیمیایی کارخانجات (حدود 15 درصد از آسم ها به دلیل آلرژن های موجود در محل کار است).

 هورمون ها ، ژنتیک و هر آنچه که در محیط زندگی شما وجود دارد ممکن است مقصر بروز آسم باشند.

 

ممکن است علائم آسم تنها در هنگام ورزش خود را نشان دهند

 گاهی افراد زمانی از بیماری خود آگاه می شوند که مشغول ورزش کردن هستند. در این زمان مجاری برونش که هوا را به ریه ها می برند تنگ شده و عضلات اطراف آن  دچار اسپاسم می شوند.

 احتمالا این مشکل در هوای سرد و خشک تشدید می شود. بنابراین پزشکان توصیه می کنند که با یک دستمال، دهان و بینی خود را هنگام ورزش بپوشانید.

 

تأثیر حالات روحی بر آسم

 حالات روحی ، نفخ و ... بر تشدید آسم تأثیر می گذارند. حدود 40 درصد از زنان می گویند که هنگام پریود آسم شان تشدید می شود .احتمالا تغییرات هورمون استروژن باعث التهاب مجاری تنفسی می شود.

استرس و اضطراب نیز باعث تشدید بیماری آسم خواهد شد.

 

تأثیر برخی داروها بر آسم

 افراد دچار بیماری آسم اغلب نسبت به داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی حساسیت نشان می دهند. داروهایی مانند آسپیرین، ایبوپروفن و یا ناپروکسن از جمله ی داروهایی هستند که آسم را شدیدتر می کنند. این داروها باعث تولید آنزیمی می شوند که تولید لوکوترین را افزایش میدهد که خود باعث انقباض برونش می شود.

 

آسم توأمان با رفلکس اسید معده

 حدود 75 درصد از افراد مبتلا به آسم، مبتلا به رفلاکس معده به مری می شوند. هنوز هیچ کس نمی داند دلیل همپوشانی این دو مشکل چیست، اما احتمالاً مصرف داروهای مبارزه کننده با آسم، دلیل بروز ریفلاکس معده است.

دارو و درمان...
ما را در سایت دارو و درمان دنبال می کنید

برچسب : نکات مهم درموردسکس,نکات مهم درمورد بارداری,نکات مهم درمورد ازدواج,نکات مهم در مورد نماز,نکات مهم درمورد دوران بارداری,نکات مهم در مورد,نکات مهم در مورد ورزش,نکات مهم درموردشب,نکات مهم درمورد خیاطی,نکات مهم درمورد اشپزی, نویسنده : 5daroodan2 بازدید : 230 تاريخ : شنبه 10 مهر 1395 ساعت: 12:13